İlk olarak bildiğimiz gibi araçlarımızda lastikler iki çift olmalı yazlık ve kışlık olarak ve bunları mevsimine uygun bir şekilde takmalıyız. Bunun en önemli nedeni sürüş güvenliği ile ilgilidir. Aracımızın lastikleri hangi mevsim için üretilmiş olursa olsun en iyi şekilde korunmalıdır. Güzel saklanmayan lastikler zamanla hasar alırlar ve özelliklerini kaybetme yoluna giderler. İşte tamda bu yüzde aracınızın lastikleri nasıl saklanmalı ve nerede saklanmalıdır ?
Aracımızın Lastiklerini Nasıl Saklamalıyız ?
Eğer ki lastik değişiminden sonra kenara ayıracağınız diğer lastiklerinizi bir daha kullanacak iseniz muhafaza kısmını düzgün yapmalıyız. İlk olarak yapacağımız şey saklayacağımız lastikleri bir güzel temizlemek olacaktır. Bildiğiniz gibi lastiklerimizin hammaddesi kauçuk dan oluşmaktadır ve lastik toz çamur ve zift gibi unsurlar sayesinde yıpranıp özelliklerini kaybederler. Bu yüzden sabun deterjan fark etmeksizin yapılacak yıkama işlemi sonrası yapılan kurulama ile korunmalarını maksimum düzeye çıkartmış olacağız.
Aracımızın Lastiklerini Nerede Saklamalıyız ?
Lastiklerimizin en az 4 en çok 8 ay saklayacağımız bölgede kalacağını bildiğimiz için saklayacağımız yer elbette ısı nem ve sıcaklık bakımından uygun bir mekan olmalıdır. Koyacağınız mekan direk alınan güneş ışıklarından uzak olmalıdır. Güneş ışığı lastiklerinizin özelliklerini kaybetmelerine yol açabilmektedir. Çok sıcak dan bahsetmişken çok soğuk ve ıslak yerlerde de lastiklerimizi saklamamalıyız eğer ki saklama mecburiyetimiz var ise belirli koruyucu örtüler ve poşetler ile birlikte korunması gerekir.
Lastiklerimizi Saklarken Jantlı Veya Jantsız Olması Bir Şeyi Etkiler Mi ?
Elbette lastiklerimizi jantsız saklayacaksak yatay dikey fark yapmaz ancak jantlı ise lastikler her zaman yatay bir biçimde depolanmalıdır. Lastikler her zaman altlarına bir karton veya köpük konularak muhafaza edilmeli ki yer ile temasları en aza indirgensin.